diumenge, 8 de gener del 2012

Està llegint

A l'Eulàlia li agrada llegir (bé, això és el que diria la mama tota orgullosa i com qui no vol la cosa davant d'algun conegut...).
El tema de llegir entra dins el curriculum infantil. Als nens o els agraden els contes o no els hi agraden.
Això determinarà totalment la seva evolució adulta (ja començo a semblar un psico-xeg d'aquests).

Si el nen no llegeix té dues opcions:

a) que se li donin bé els esports i per tant passar al grup dels possiblesfutbolistesqueenspodrien arribararetirar. Llavors segueix dins el top ten de la llista de nens interessans

b) que a sobre no se li donin bé els esports.... llavors ja l'hem cagada.

Ui, se m'ha escapat una paraula... això no són bones maneres!!!.

Per cert, al cole m'estan ensenyant les bones maneres i com que sóc un nen molt ben ensenyat (dels que llegeixen contes) no paro de repetir-ho a tort i a dret (el papa m'ha amenaçat que deixi de dir-ho perquè diu noséquè de que si vaig dient "això no són bones maneres" al parque m'hostiaran...).

Bé, continuant amb el tema, si al nen no li agrada llegir i no se li donen bé els esports passa a engreixar la llista dels pobres nens que no seran res a la vida (probablement només un Steve Jobs o quelcom similar). Aquests nens no són realment infeliços, les que realment ho són, són les mamesàviestietes que no tenen gaire tema del que fardar amb la resta de la parentel.la (excepte si el nen sap anglès o toca algun instrument extrany. Llavors passa un altre cop al al grup a).

Si li agrada llegir i se li donen bé els esports (no diguem si toca el piano o similar)... llavors és una passada! Les mamestietesiàvies tenen tema de sobres... Comença sempre amb un:

-Ai, l'altre dia l'X em va fer una gràcia, perquè estava llegint un conte... t'he comentat que li encanta llegir?

I si el contrincant (o sigui la mamatietaàvia que hi ha al davant) no contesta amb alguna anècdota millor o similar acaba amb aquell mig somriure de "meeeeeva! Aquesta la he guanyada jo!"

Bé, la qüestió és que a casa com que la mama tot el dia està "errequeteerre" amb els contes amunt i avall de moment ens els mirem amb cara d'interessats (fins que li tinguem més confiança i l'engeguem a fer punyetes...).